NIEUWS

geazwart kunstenaar atelier 2014

exposities en projecten

2023

WINTER EN PLEIN AIR
In februari werk ik buiten in de natuur, om inspiratie op te doen voor mijn vrije kunstwerken. De natuurstudies staan ook op zichzelf. Normaliter werk ik En Plein Air in de zomer. Dit is een winter experiment.

De nieuwe kunstwerken zijn te koop.
Ik neem ook opdrachten aan.

Volg de sociale media voor de laatste berichten.


2022

DE TIJDGEEST
ONLINE EXPOSITIE, SMALL PAINTING

  • 9 – 30 okt.
  • 28 sept. t/m 8 okt. Vips preview

De Tijdgeest
Subthema van mijn kunst, wat in het algemeen gaat over onze beweging door het leven. Sterke veranderingen schudden de emoties flink op. Met een natuurbeeld, figuren en abstracties vertaal ik het naar allerlei kunstwerken. Vaak groot, maar ook klein.

9 kleine doeken bij elkaar gezocht, naar wat ik vond passen bij de huidige tijd. Met ook enkele nieuwe. Over visie, over wat verdwijnt en wat nog is. Over verdichten van situaties en communicatie, toefluisteren.

Online expositie DE TIJDGEEST


WILDCARD VERKIEZING KUNSTENAAR VAN HET JAAR 2023 / door ST. KUNSTWEEK

1 sept. 2023, 1 van de 25 WILDCARDS
Zonder dat ik het wist, ben ik dit jaar weer door publiek voorgedragen. Deze keer ben ik geëindigd op de plek tussen de 25 Wildcards: de 25 meest voorgedragen kunstenaars door publiek.

Voor het 3e jaar ding ik mee in de verkiezingen
De 1e keer eindigend op plek 21 in de top 100 van 2020.
en 2x keer erna met een Wildcard, de 25 meest voorgedragen kunstenaars door publiek in 2021 en 2022 (dank :-))

Kunstenaar v.h. Jaar is een landelijk bekende kunstprijs en bestaat uit de volgend rondes:
Nominatie shortlist met 90 kunstenaars. Nominatie 25 wildcards. 4 stemrondes in totaal: 2 door vakjury bestaande uit 100 professionals uit de kunstwereld en 2 door ca. 40.000 publieksstemmers online. De winnaar wordt in de periode 12-20 nov. bekend gemaakt.

Meer info kunstenaarvanhetjaar.nl


KUNST EILAND / ZAANSTAD / KUNST ROUTE
za. 10, zo. 11 sept. 2022
13 – 17 uur

Ik ben te gast bij de familie Happe / van der Spek op Halligen 2 en exposeer mijn recente wandsculpturen van gerecycled plexiglas, gemaakt sinds 2019.

Ik ben zelf ook het hele weekend om mijn kunstwerken toe te lichten. De kunstwerken zijn te koop.

In het 2e weekend van september 2022 vindt de 8e editie van KunstEiland plaats. Het Eiland is een gebied met moderne architectuur, gelegen in de Zaan in Zaandam. Bewoners toveren hun huis om tot expositieruimte of theaterzaal en tonen werk van kunstenaars in woonkamer setting. Om het jaar wordt de route georganiseerd en wordt altijd druk bezocht.

Info kunsteiland.nl


SINGULART / ONLINE GALLERY
Vanaf 24 juni 2022

SINGULART gevestigd in Parijs vertegenwoordigt nu ook mijn kunst. Ze richten zich op de wereldwijde markt.
Trots dat mijn kunst is geselecteerd! Ik hoop veel nieuwe mensen te bereiken met dit nieuwe internationale netwerk. In de loop der tijd zal ik mijn aanbod bij SINGULART uitbreiden.
https://www.singulart.com/nl/artiest/gea-zwart-35143


JAN VROEGOP / KUNST & OPEN TUINDAGEN
za. 18, zo. 19 juni 2022

Volkstuinvereniging Jan Vroegop in Zaandam bestaat 75 jaar. Samen met kunstenaarsvereniging Tengel is er een kunstroute georganiseerd tijdens de open tuindagen. Ik ben te gast bij Erna van Gils, tuin no. 5 en toon daar En Plein Air kunstwerken. Bij droog weer maak ik ter plekke nieuw werk.


KUNSTACTIE GIRO 555 voor OEKRAÏNE
Eigen initiatief, 7 t/m 11 maart 2022

De laatste week van mijn wintersale ‘Small Paintings’ heb ik aangewend voor giro555, hulp aan slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Dankzij kunstliefhebbers heb ik een mooie donatie kunnen storten. Dank!


2021


KUNSTMAAND AMELAND / KUNSTROUTE
groepsexpositie
1 -30 november 2021

Solo expositie in de NH Kerk in Hollum binnen de route met ca. 90 kunstenaars over het hele eiland.
En toonde mijn wandsculpturen van recycled plexiglas voor het eerst bij elkaar, op de hoge witte muren van de kerk. De serie met 7 grote en onder het orgel een wand met kleiner werk.

Met kunstenaars uit Scandinavië, Duitsland en Nederland. The Nordic Art connection.

Welkom
Van 1 t/m 7 november 2021 was ik zelf op Ameland om mijn werk toe te lichten als suppoost.
Meer informatie op www.kunstmaandameland.com


GALLERY PLAYROOM / A WORLD OF ART
groepsexpositie Zaandam
2 – 26 september 2021

Eerste fysieke expositie in de galerie post corona met werk van internationale kunstenaars. Een ode aan diversiteit, aan kleurrijk Nederland en internationale samenwerking. De tentoonstelling vierde het leven dat zich opnieuw weer opent.
Met kunstenaars uit o.a. Finland, Ierland, Zimbabwe en Nederland. Ik toonde recente kleine wandsculpturen van recycled plexiglas.
Info www.playroom-zaandam.nl


MODERN DUTCH ART / ONLINE GALLERY
Sinds 7 april 2021

Online Galerie Modern Dutch Art vertegenwoordigt vanaf nu ook mijn kunst. De liefde voor de kunst is hun leidraad. Ik ben trots dat ze mijn werk hebben opgenomen in hun stal.
Bezoek de galerie op www.moderndutchart.com


VIDEOTOURS DOOR ATELIER / OPEN ATELIER DAGEN
2021 en 2020

In de tijd dat ik niet kon exposeren vanwege de coronamaatregelen, heb ik talloze open dagen gehouden in mijn atelier. Online via de webcam via WhatsApp videobellen en Zoom. Ook fysiek zodra dat weer mogelijk was, op afspraak.

Daarbij heb ik enkele keren meegedaan met de Online Open Ateliers met een groep Nederlandse kunstenaars uit Zweden, Frankrijk, Portugal, Griekenland en Nederland. Publiek kon live de ateliers bezoeken via de app Jitsimeet.

Sindsdien houd ik webcam presentaties vanuit het atelier als extra service.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.