Over Gea Zwart

Kunst zorgt voor verbeelding en verandering

The River of Life

The Rivier van het leven weergegeven in kleurrijke en gelaagde moderne kunst. Ik gebruik de natuur als metafoor om onze emoties uit te drukken. De beweging door het leven, tussenfasen en levenscycli intrigeren mij.

Ik vertaal het naar hedendaagse kunst, waarin niets echt vast staat. Laat je meevoeren naar een andere dimensie, waar verbeelding en emotie samengaan. Als groot natuurliefhebber gebruik ik de natuur als metafoor. Voor hoe wij leven en veranderingen ondergaan in het leven.

Ik speel met abstracties, kleur, taal, kracht en poëzie. Mijn bijdrage met kunst aan een betere wereld. Met oog voor natuur en geestelijk welzijn.

De laatste jaren recycle ik plexiglas van bedrijven naar moderne kunst, reliëfs. Ik maak schilderijen op doek en werk in de warmere maanden En Plein Air, direct naar de natuur, op locatie.

Wat betekent kunst voor mij?

Kunst is een levensbehoefte en heeft veel kanten. Het is mijn uitlaatklep. Mijn gave, waarmee ik anderen kan inspireren. Een vreugdebron en troostbron. Een manier om chaos te ordenen en nieuwe te creëren. Een spiegel en een verdwijnpunt. Een vorm van verbeelden en tonen hoe mooi de wereld is

Als ontwerper startte ik bij de lokale tv en vervolgde mijn pad via de reclamewereld, een krant naar intern grafisch vormgever bij de universiteit. Na 7 jaar in loondienst heb ik nog 19 jaar gewerkt als zelfstandig vormgever. Projectmatig, de balans lag altijd bij de vrije kunst. Waarbij mijn hart uitging naar beeldontwerp, als logo’s, boekomslagen etc. Ik ben steeds meer kunstprojecten gaan doen en minder ontwerpen. En zo kwam de logische stap om in 2019 mij 100% te richten op de kunst.

Color your life

Ik

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.