Over Gea Zwart

geazwart kunstenaar atelier 2014

Expedities in kunst, natuur en leven

Into the unknown
Kunst zorgt voor verbeelding en verandering

Mijn kunst gaat over ons innerlijk leven. Verbeeld door de natuur, mensen en abstractie. Experimenteel en speels. Noem het spel. Niet alles weten is heerlijk. Net als kunst, daar zit een ongrijpbaar deel in verweven. Ik werk veel  vanuit het onbewuste.

Wat betekent kunst voor mij?

Kunst is een levensbehoefte. Een manier om chaos te ordenen en nieuwe te creëren. Het is een spiegel en tevens verdwijnpunt. Een vreugdebron en troostbron. Het is mijn talent, waarmee ik anderen kan inspireren. Mijn vorm van verbeelden en tonen hoe mooi de wereld is.

Mijn doel is een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Met de onderwerpen waarover ik kunstwerken maak, hoop ik mensen te inspireren en bewuster te maken. Met het oog op geestelijk welzijn en aandacht voor de natuur.

Ik maak bewust gebruik van materialen die hergebruikt kunnen worden. Zoals plexiglas uit bedrijven, wat anders afgevoerd en vernietigd wordt. Ik maak er nieuwe  wandsculpturen van met mijn beeldtaal.

Tevens teken en schilder ik op linnen en papier. In het atelier en ‘s zomers in de natuur, En Plein Air geheten.

Experiment staat voorop. Expedities in kunst en leven is mijn motto. Bestemming onbekend.

River of Life

Het leven zelf is mijn thema. Onze beweging intrigeert mij. Hoe gaan wij om met emoties die gepaard gaan bij veranderingen? Cycli vind ik interessant. In de natuur, in processen, in ontwikkelingen.

Al deze factoren geef ik weer in mijn abstracte kunst, met metaforen uit de natuur. Ik maak bewust gebruik van kleur en gelaagdheid. Lagen vind je terug in de techniek, filosofische gedachten en in de titels. Ik werk veel met subthema’s waar ik series kunstwerken over maak.

Ik speel met contrasten tussen kracht en poëzie. Mensen en natuur komen het meest voor.
Mijn kunst is abstract en bestaat uit:
– Wandsculpturen van plexiglas, met gerecycled plexiglas van bedrijven
– Schilderijen op doek
– En Plein Air, natuur studies

Sinds 2019 richt ik mij 100% op de beeldende kunst.
Autonoom en in opdracht.

Color your life with art

> Kunst in je leven?
> Kunst in het bedrijf?

Ik bied moderne kunst over verandering en beweging.
> Vrij werk om uit te kiezen
> Opdrachten en Samenwerkingen op maat

Neem contact op.

Atelier Gea Zwart Amsterdam 22 sept. 2023, web

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.