Informatie


GEA ZWART, KUNSTENAAR, VORMGEVER, KUNSTPROJECTEN


Op dit moment concentreer ik mij op mijn hedendaagse schilderkunst.
En werk ik als vormgever van beeld in opdracht.
Tevens organiseer ik kunstprojecten, o.a. met dichters.

In 2017 vier ik mijn 25 jarig lustrum!
Mijn kunst en vormgeving leeft! Eerst voor mijzelf en daarna in de wereld.
Ik nodig je uit, kennis te maken met mijn werk.

Meer informatie in de linker menubalk.
Interesse? Neem contact op

--------------------------------------------------


Mijn kunst staat in de belangstelling
Een aantal hoogtepunten sinds 2012

Mijn ontwerp ontving de 1e prijs van de Nuon en daarmee de realisatie van het kunstwerk rond de mast van een windturbine langs de dijk N701. Ook ontving ik een mooie kunstopdracht voor een ontwerp voor de Windcentrale. Mooi om mee te kunnen werken met mijn kunst aan een duurzame wereld.

Met andere wedstrijden eindigde ik met het schilderij 'Self' op een film in het Museum Boijmans van Beuningen. En een duo presentatie van mijn schilderij - keramiek van keramiste Christian Wisse werd tentoongesteld in Keramikos Haarlem in de finale.

Ik had solo exposities: Pasteltekeningen in Hilton Hotel, hartje Beijing. En een grote solo tentoonstelling met schilderijen op doek in Shell hoofdkantoor in Den Haag. In 2017 heb ik eveneens een grote solo expositie met doeken in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Deze keer in combinatie met dichters.

Mijn kunstwerken gaan de wereld over via (groeps)tentoonstellingen o.a. in Parijs, St. Petersburg, Munchen, Innsbruck. Ik werk daarin samen met o.a. gallery Bubble Projects. Ik heb exposities bij (inter)nationale bedrijven en mijn werk wordt regelmatig gekocht en gehuurd.

Mijn kunst mocht het volledige kerstnummer opsieren van het literair tijdschrift Tirade eind 2015,
de omslag en het binnenwerk. Door mijn samenwerkingen met dichters mocht ik een spannende opdracht doen voor de Gemeente Zaanstad, nml. het organiseren van een dichtwedstrijd plus de vormgeving. Dit jaar rijden een jaar lang gedichten rond op de wagens van de gemeente.

Ik toon mijn kunst graag ook op unieke locaties en in samenwerking met andere disciplines.
Dat levert verrassende combinaties op.Gea Zwart, 25 april 2017


Gea Zwart voor Yves Klein
Stedelijk Museum Amsterdam 5 febr. 2013